• 10 jaar ervaring in cadeauconcepten
  • Sterk in maatwerk
  • Onze klanten geven ons gemiddeld een 8,8

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt in onze huidige maatschappij steeds belangrijker. Ook wij, als kleine organisatie, vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Dit doen wij onder andere door onderstaande maatregelen te nemen.

Wij nemen in onze drukke periodes mensen aan via GreenFox Social Return. GreenFox Social Return heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen werkervaring op te doen en de kansen op een baan te vergroten.

De productie van onze geschenken vindt volledig in Nederland plaats, net zoals de materialen die wij hiervoor gebruiken. Hiermee voorkomen wij onnodig transport, stimuleren wij de lokale economie en de arbeidsmarkt.

Bij afname van het online keuzecadeau kun je na afloop van de verzilverperiode de waarde van de niet-verzilverde codes gecrediteerd krijgen (tot een maximum van 5% van de totale afname). Wij bieden tevens de mogelijkheid om deze waarde te doneren aan een goed doel naar keuze.

Onze geschenkverpakkingen, zoals de geschenkbox en de cadeau-enveloppe, worden gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

De cadeaus die wij aanbieden binnen ons online keuzecadeau worden voor het grootste deel op voorraad gehouden bij ons warehouse. Deze producten worden voor verzending verpakt in omdozen. Ook deze zijn gemaakt van FSC-karton.

De cadeaus uit ons warehouse worden bezorgd door DHL en PostNL. DHL levert haar pakketten klimaatneutraal uit en vanaf januari 2022 doet PostNL dit ook. Om de CO2 uitstoot nog verder te verminderen bieden wij de ontvangers van het online keuzecadeau de mogelijkheid om de gekozen cadeaus te laten bezorgen op DHL-ServicePoints. Het is ook mogelijk om er als bedrijf voor te kiezen dat de cadeaus uitsluitend op DHL-ServicePoints bezorgd kunnen worden. 

De cadeau-website kunnen wij zo instellen, dat de medewerkers hun punten in één keer volledig dienen te besteden. Dit om te voorkomen dat er twee leveringen vanuit één Feelingz code gedaan moeten worden en hiermee CO2 uitstoot te verminderen.

Feelingz heeft een uitgebreid assortiment met duurzame artikelen. De producten worden weergegeven d.m.v. een groen icoontje. Middels een filter kan de medewerker uitsluitend de duurzame artikelen tonen. Op deze manier stimuleren wij een duurzame cadeaukeuze. Er kan ook gekozen worden voor een volledig duurzame cadeau-website, waarbij uitsluitend duurzame cadeaus kunnen worden gekozen.

We zijn er nog niet helemaal, maar door de drie P's (People, Planet en Profit) in ons achterhoofd te houden, komen we steeds dichterbij de verantwoorde organisatie die we graag willen zijn!