% beveelt ons aan!

  • De leukste cadeaus voor je medewerkers
  • Wij maken het persoonlijk
  • Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

070 - 413 21 83

MVO bij Feelingz

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons niet zomaar een loze kreet, maar iets waar wij actief mee bezig zijn, in alle aspecten van onze bedrijfsvoering.

De meeste impact wordt gemaakt in ons warehouse, waar alle fysieke cadeaus van ons keuzecadeau assortiment opgeslagen liggen. Minimaal 10% van de medewerkers heeft een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt. Ons warehouse werkt samen met Sterk@Werk, een kleinschalige vorm van dagbesteding voor jongeren met een beperking tussen de 16 en 30 jaar. Het doel is om deze jongeren vaardigheden en mogelijkheden te bieden in een èchte werkomgeving, met als doel uitstroom naar een bedrijf. En dat is al vaak voorgekomen!

Tevens wordt er samengewerkt met de zorgorganisatie SOVAK. Via SOVAK werken er cliënten vanaf 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Ze doorlopen een stage van 3 maanden om te kijken of het werk bij ze past. Ze leren om min of meer zelfstandig aan het werk te zijn.

In de samenwerking met een aantal van onze klanten zit ook een grote component social return. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met de gemeente Groningen, waar alle geschenkverpakkingen en kerstpakketten voor de medewerkers door de sociale werkplaats Iederz in elkaar gezet worden. Voor de verspreiding van de geschenkverpakkingen en bestelcodes werd verzendbedrijf Cycloon ingeschakeld. Op deze manier realiseerden we bijna 5% SROI (Social Return on Investment).

Sociale ondernemers

De ontvangers van ons keuzecadeau hebben ook de keuze om bij te dragen aan MVO.
Binnen het cadeau assortiment voeren we een mooi aantal producten die we inkopen bij sociale ondernemers, waaronder:

ATMK

Duurzame en ambachtelijke snij- en serveerplanken gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

i-did

Producten van vilt gemaakt van oud textiel door langdurig werklozen die hiermee klaargestoomd worden voor een volwaardige plek in de maatschappij

Return to Sender

Handgemaakte producten met een bijzonder verhaal, gefabriceerd door vrouwen in de armste regio’s van de wereld die een eerlijk loon ontvangen.