% beveelt ons aan!

  • De leukste cadeaus voor je medewerkers
  • Wij maken het persoonlijk
  • Uitgebreide maatwerk mogelijkheden

070 - 413 21 83

Duurzaamheid bij Feelingz

Bij Feelingz vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Zowel in onze bedrijfsvoering, als in de producten die we aanbieden.

Al onze computers, licht, machines en espressoapparaat maken vanzelfsprekend gebruik van 100% groene stroom die opgewekt wordt in Nederland door Pure Energie. Ons afval scheiden wij netjes en wordt verwerkt door Milieu Service Nederland. Dat zijn de makkelijke zaken.

Bij afname van ons online keuzecadeau, krijgt de ontvanger een persoonlijke bestelcode waarmee zij kunnen inloggen op onze cadeau-website. De code is voorzien van een puntenaantal, waarmee de ontvanger zelf één of meerdere cadeaus uit kan zoeken. Om ook iets leuks te kunnen overhandigen, wordt de bestelcode afgedrukt en (met een wenskaart) verpakt in een luxe geschenkverpakking.

De geschenkverpakkingen, zoals de geschenkbox en de geschenkenveloppe, worden gemaakt van FSC-gecertificeerd papier. Daarnaast hebben wij in 2023 ook een geschenkbox van 100% ingezameld oud papier geïntroduceerd (Rebello) zodat er helemaal geen boom meer voor hoeft te worden gekapt. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

De productie van onze geschenkverpakkingen vindt volledig plaats in Nederland, net zoals de materialen die wij hiervoor gebruiken. Hiermee voorkomen wij onnodig transport, stimuleren wij de lokale economie en de arbeidsmarkt. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om de bestelcode te verzenden via een gepersonaliseerde e-mail, zodat er helemaal geen verpakking / transport aan de verzending te pas komt. 

Met het cadeau assortiment van ons keuzecadeau proberen wij ook de ontvanger te stimuleren om een duurzame keuze te maken. Zo is bijna de helft van de te kiezen cadeaus inmiddels duurzaam. Dit wordt aangetoond met een groen icoontje en in de omschrijving leggen we uit op welke wijze dit artikel bijdraagt aan een duurzamere wereld. Via de filteroptie ‘duurzaam’ kunnen deze gemakkelijk geselecteerd worden. Sterker nog: je kunt er als bedrijf ook voor kiezen om alleen duurzame cadeaus te tonen aan je medewerkers.

Je medewerkers hebben de keuze uit zowel digitale als fysieke cadeaus. De laatste houden we, op enkele uitzonderingen na, allemaal zelf op voorraad in ons warehouse, waar alle inspanningen gedaan worden om dit op een zo duurzame manier te doen. Het warehouse draait op groene energie, er worden maximale inspanningen gedaan om zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen te nemen en het vervoer van de cadeaus naar je medewerker geschiedt momenteel met DHL Green. In de toekomst wordt dit uitgebreid met nog meer groene vervoerders, zodat je medewerker zelf de keuze heeft.

We stimuleren onze gebruikers om hun gekregen punten in één keer op te maken, zodat er slechts eenmalig een pakket bezorgd hoeft te worden. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het pakket op een DHL servicepunt af te laten leveren, iets dat zeker in ‘the last mile’ veel CO2 besparing oplevert.

Alle bovenstaande maatregelen hebben er toe geleid dat we sinds 2023 vol trots de EcoVadis Silver Sustainability Rating hebben ontvangen.

Ecovadis beoordeelt bedrijven op 4 aspecten: Milieu maatregelen, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. Met onze beoordeling ‘Silver’ behoren we bij de beste 25% van de bedrijven in onze sector.